חיסכון במים

למען עתיד טוב יותר לכולנו

   אפר 16

האם מים מותפלים יקרים יותר?

לא רק ישראל סובלת ממחסור במים. התחממות כדור הארץ גורמת למדינות רבות למצב של מחסור במים לשתייה, לחקלאות, לתעשייה ולצריכה ביתית. אנו עושים שימוש במים כל הזמן וכל היום ישראל נחשבת למעצמה בכל מה שקשור להתפלת מים ממי ים.

 

השיטה מכונה אוסמוזה הפוכה כאשר אם לא רוצים לחפור עמוק ולהסביר כל מיני מונחים קשים לפרשנות מדובר בתהליך שמבוסס על העקרון שלכל תמיסת מלח יש איזושהיא צפיפות מסוימת המוגדרת בלחץ. ככל שתמיסת המלח במי הים מרוכזת יותר, הלחץ גבוה יותר. תהליך ההתפלה מתבצע בהתייחס להפרדה של שני חומרים המאופיינים במולקולות שונות והעברת הלחץ מהתמיסה המרוכזת יותר למרוכזת פחות.

 

התפלת מים עולה לישראל מליארדי שקלים בשנה ומי שמשלם את כל הדבר הזה הם אנחנו, הצרכנים. גם הקמה של מתקני ההתפלה לקחה המון זמן וכידוע, זמן שווה לכסף. מסיבה זו, מהרגע שהחלו לעבור לצריכת מים מותפלים חלה עלייה ניכרת במחירי המים. חיסרון נוסף של תהליך ההתפלה בא לידי ביטוח במחסור במינרלים שעודדו תחלואה ומחסור במגנזיום. בנוסף, מכיון שתהליך ההתפלה גורם לשימוש ניכר באנרגיה, הדבר גם פוגע בסביבה שלנו והפגיעה באה לידי ביטוי במי התהום, בסביבה הימית ואף מעודדת מפגעי רעש.

 

לסיכום, כמו בכל דבר, גם לתהליך ההתפלה יש יתרונות וחסרונות.