חיסכון במים

למען עתיד טוב יותר לכולנו

   יול 24

מי קולחין מה זה בעצם והאם לא מסוכן להשקות בהם את היבול של החקלאים

בישראל ובעולם כולו, הביקוש למים רק הולך וגודל. הבעיה היא שכמות המשקעים והעונות הגשומות נעשות בלתי צפויות ויש המון שנים שמוגדרות בתור בצורת או כחשש לבצורת. אחד הפתרונות המוצלחים הם פתרון של טיהור המים. מי קולחין הם בעצם מי שפכים כמו למשל מי ביוב או מי פסולת שעוברים תהליך של טיהור וסינון בכדי שניתן יהיה לעשות בהם שימוש חוזר.

התהליך מתבצע באמצעות מפעלי טיהור אותם פיתחה מדינת ישראל, אלו מקבלים את המים שעוברים דרך תעלות הביוב. שם הם עוברים כל מיני תהליכים כימיים ותהליכי שיקוע שבעצם מאפשרים לעשות בהם שימוש חוזר. לאחר שהמים עוברים תהליך טיהור הם חוזרים למערכת המים וחלקם מוזרמים אל הנחלים. מי קולחים מתאימים למגוון של שימושים ובכך חוסכים לישראל מליוני שקלים בשנה, הם טובים לחקלאות בעיקר לצורך גידול ירקות ופירות. חשוב לזכור, שלמרות שהמים הללו עברו תהליכי סינון וטיהור, הם עדיין לא מתאימים לשתיה. בנוסף, כדי שאכן ניתן יהיה לעשות שימוש במים אלה שימוש בחקלאות, משרד הבריאות קבע כללי בסיס שבהם מי הקולחין חייבים לעמוד.

  1. רק מי קולחים שעברו טיפול מתקדם שכולל הורדה של ריכוז החיידקים לרמה של 10 חיידקים ב-100 מ״ל
  2. רק מי קולחים ששהו מינימום 15 ימים בבריכות חמצון
  3. רק מי קולחים שעברו תהליך טיהור במתקן מכני ביולוגי
  4. רק מי קולחים באיכות 20/30

בנוסף, החקלאים נדרשים לבצע כל מיני פעולות כדי לשמור על איכות התוצרת כמו למשל ליצור יריעות חיפוי לתבואות, להוסיף כלור למים וכדומה…

מרחבי הרשת:
יורם קראוס – יומן מסע טיפוס הרים אל פסגת הר המטרהורן

רץ ברשת:

יורם קראוס על טיפוס הרים ועולם העסקים

יורם קראוס – כתבה באתר מאקו

טיפוס הרים – כתבה באתר ביזפורטל

על הקשר בין טיפוס הרים לניהול פרויקטים – יורם קראוס

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.